Sommige hotels zijn gewoon een plek om je hoofd uit te rusten na een lange dag, een plek om te stoppen op doorreis naar je eindbestemming of een onopvallende slaapplek die in de komende maanden zal worden vergeten, samensmeltend met alle andere. Inkaterra Hacienda Urubamba is zeker een plek om uit te rusten, maar echt, daar houden de overeenkomsten op. Het is gewoon zoveel meer dan dat. Een meeslepende oase op het platteland waar koloniale Hacienda-stijl moderne luxe ontmoet, het is de perfecte oase en een bestemming op zich.
In het hart van Peru’s Heilige Vallei, bekend om zijn Inca-locaties en weefdorpen, ligt Inkaterra’s Hacienda Urubamba Hotel, het jongste in Inkaterra’s luxe Peruaanse hotelportfolio. Te midden van hectares prachtige landbouwgrond en in de uitlopers van besneeuwde bergen, is dit een hotel waar u op een dag aan zult terugdenken. Je zit in een schommelstoel, met grijs haar, rimpelige glimlachlijnen en misschien een niet-passend wollig vest. Je kleinkinderen zullen zich om je heen verzamelen en je zult het verhaal van je ongelooflijke reis naar dit prachtige koloniale huis delen!
Inkaterra Hacienda Urubamba is daarboven met enkele van de grootste luxe hotels van Zuid-Amerika en het is ook een van de beste hotels waar ik ooit heb verbleven. Met een aantal van de best smakende gerechten die ik ooit in elk hotel heb geprobeerd, en een echt gevoel van luxe ontmoet comfort.
Onze vakantie hier was onvergetelijk en een fijnproever zou er zo blij mee zijn. Tijdens onze tijd, vanaf het moment dat we onze kamersleutels kregen, verlieten we het pand niet en ik had geen moment van FOMO voor de hele duur van onze reis! Waarom? Je mag vragen. Welnu, er is zoveel te doen, en zoveel ongelooflijk voedsel om te eten, dat je compleet verwend wordt, en er is gewoon geen reden om verder weg te gaan van de prachtige landbouwgrond van het hotel.
En het beste van alles, er was dit onmiskenbaar uitzonderlijke uitzicht. Met bijna overal in het hotel glas van vloer tot plafond, kunt u niet anders dan verliefd worden op het spectaculaire uitzicht. Met wenkende hellingen, terracotta stadjes en weelderige groene velden gelaagd met luchten vol sterren – dit zijn misschien wel enkele van de mooiste uitzichten die je in Peru zult zien en direct vanuit deze hotellobby werd ik verliefd op Peru’s Heilige Vallei.
Tussen de koele tegelvloeren, koloniale meubels en felgekleurde dekens bevinden zich mooie op de Andes geïnspireerde kisten, lampen en retablo-altaren, geïnspireerd op de items die traditionele Haciënda’s zouden hebben gevuld die ooit eigendom waren van de Spaanse heren die het land veroverden. Vanaf het moment dat we aankwamen, voelden we ons thuis op deze banken.
Of u nu geniet van grote kopjes lokaal geplukte thee of een Pisco Sour-cocktail bij zonsondergang nipt, ontspannen in deze lounge was onverslaanbaar, en deze plek werd er een waar we vaak naar terugkeerden.
Het uitzicht gaat door vanuit uw slaapkamer, waar u de vergezichten van de bomen, oogstvelden en prachtige bergen kunt delen. Het is een plek van echte wellness. Ik kwam uitgeput en een beetje verkouden aan met een verkoudheid en bevond me in de perfecte ruimte voor mentale en fysieke rust.
Naast het prachtige uitzicht zorgden het enorme kingsize bed en de warme kleuren voor comfort. De hypoallergene kussens, het binnengroen en de warmwaterkruiken zorgden voor een knusse touch.
De met marmer beklede badkamer had veel natuurlijk licht dat van het plafond naar beneden stroomde en het was heel erg hoe ik een badkamer zou ontwerpen als ik dat zelf zou doen!
Met een verbazingwekkende krachtige regendouche en prachtige organische PH-gebalanceerde zelfgemaakte toiletartikelen, voelde ik me snel gewassen van alle stress en in een staat van gelukzaligheid die zou voortduren voor de duur van ons verblijf.
Zelfs het bord “Niet storen” is ontworpen met een gedachte erachter – in plaats van de conventionele kaart die aan een deurklink hangt, biedt Inkaterra een gevlochten mand met kalmerende lavendel en rozemarijn.
De kamer zelf is erg ruim en een van de vele plekken om te ontspannen. Een andere vaste favoriet was het aangrenzende terras van de slaapkamer, een andere prachtige plek om te genieten van het onwerkelijke uitzicht.
Als je eenmaal weg bent van de mooie slaapkamer, zijn je opties legio. Uw verblijf omvat een aantal schitterende excursies, waaronder sterrenkijken in de schemering, een rondleiding door de biologische 10 hectare landbouwgrond ter plaatse, of een les waarin u het oude drankje Chicha kunt leren maken. Het beste van alles is dat deze exclusief voor hotelgasten zijn, dus voor elk van de excursies waren wij met ons tweeën en onze gids, Hiroshi. Hiroshi was ongelooflijk goed geïnformeerd en heeft echt bijgedragen aan een fantastisch verblijf in de Heilige Vallei. Hij groeide op in Cusco en had antwoorden op al onze vragen over de geschiedenis, cultuur en het leven in het gebied.
Zijn inzicht bracht de geschiedenis van het Inca-rijk en hun relatie tot Cusco en de Heilige Vallei tot leven. Een rondreis met hem is een absolute must om de cultuur en het erfgoed van het gebied te begrijpen en om perspectief te krijgen op het moderne Peru.
Mijn favoriete excursie was eigenlijk ter plaatse bij de biologische boerderij. Hiroshi stelde ons voor aan de boeren en we genoten van de kleuren van de 10 hectare grote biologische boerderij. De rijke kleigrond resulteert in de lekkerste groenten die voor alle hotelmaaltijden worden gebruikt. De groenten en fruit zijn zo goed dat ze bijna uitsluitend in het hotel worden gebruikt.
Natuurlijk is een groot deel van elk hotelverblijf voor mij het eten en tot op de dag van vandaag is het eten bij Inkaterra Hacienda Urubamba een van de beste die ik in elk hotel heb genoten. Terwijl wij er waren op basis van logies en ontbijt, aten we uiteindelijk al onze maaltijden ter plaatse. Dit kwam mede door het feit dat we iets minder weer waren en liever uitrusten dan taxi’s naar de stad te moeten halen. Maar meer nog, dit was omdat de kwaliteit van het eten absoluut fantastisch was en we er geen genoeg van konden krijgen. Van ontbijt dat geschikt is voor een koningin, roomservicelunches tot gastronomische driegangendiners; we hadden alles wat we konden vragen
Ben je ooit aan het einde van een maaltijd gekomen en keek je meteen uit naar de volgende? Misschien ben ik de enige, maar als het om eten ging, werden we bij Inkaterra Hacienda Urubamba als royalty behandeld.
Het ontbijt was een weelderige aangelegenheid – naast een buffet met vers Peruaans fruit, yoghurt, lokale kazen, ontbijtgranen, gebak en continentale selecties, heb je de keuze uit een à-la-cartemenu met zowel lokale als klassieke westerse ontbijtproducten.
Elke ochtend begon ik met een vers sapje (denk aan Amazone-bessen en de beste combinaties van sinaasappel- en mangosap), voordat ik besloot welke á la carte-optie we zouden kiezen, terwijl we ons in onze broodmand verstopten.
Elk item was geweldig, van klassieke Eggs Benedict tot quinoa-pannenkoeken met warme Dulce de Leche-karamelsaus; we werden verliefd op ze allemaal. Ik zou tamales niet hebben gekozen als de beste van de ontbijtopties, maar toen ik deze gestoomde hartige pakjes eenmaal probeerde, was ik absoluut verdwaald.
Voor de lunch gingen we meestal voor meer westerse opties zoals Spinazie pappardelle of Geroosterde Eend van het menu “Earth to table”, dat zich richt op ingrediënten die ter plaatse worden verbouwd.
Omdat ik onder het weer zat, vond ik het alleen maar passend dat ik dit als roomservice zou hebben in het comfort van mijn pyjama! Ik hield van de smaken en presentatie en was erg blij met de uitgebreide beschikbare opties.
En dan waren er de diners… Oh de diners! De romantische diners bij kaarslicht van Hacienda Inkaterra Urubamba bij de open haard waren zowel geruststellend als stevig! Dit zijn diners waar ik nog maanden over zal glimlachen!
Van brood dat kan wedijveren met Deense Michelin-sterrenrestaurants tot heerlijke lokale delicatessen, ik werd weggeblazen door het diner in Inkaterra Hacienda Urubamba. Waarom? Zou het de zeer bekwame koks kunnen zijn of dat de meeste ingrediënten biologisch zijn en ter plaatse worden verbouwd? Ik vermoed een combinatie van beide en ik weet zeker dat je het geweldig zult vinden. Het quinoabrood was daarboven met het beste brood dat ik ooit heb gegeten – en voor degenen die net als ik niet te veel gluten kunnen eten – je zult het geweldig vinden dat je dit naar hartelust kunt eten. Geserveerd met drie soorten boter, is er iets voor zowel de meer klassieke als de eigenzinnige. Klassieke zoute boter is doordrenkt met lokale kruiden, de tweede is een pestoboter en tot slot een zoete, zure en zoute passievruchtenroomboter.
Enkele van de gerechten waar we het meest van hielden, waren de Andes-aardappelsoep en de Lomo Beef Tenderloin met gegrilde champignons uit Cusco en een cake met roze peper.
De Andes-aardappelsoep wordt aan tafel uitgegoten over een kom knapperige aardappelsticks, parmezaan, een knapperige crouton en eigeel. Aangezien Peru meer dan 4000 inheemse aardappelen herbergt, is het geen verrassing dat deze soep als niets was dat ik ooit eerder had geprobeerd en een van de meest geruststellende en smakelijke gerechten die ik de hele maand in Peru heb geprobeerd. Het was dik en bedwelmend met truffelolie en zo goed dat ik het elke avond bestelde.
De Lomo Tenderloin was sappig en roze in een heerlijke roze pepersaus, lichtjes opgezogen door een maïscake. Biologische wilde paddenstoelen maakten dit gerecht af en ik hield van de geur van tijm die er doorheen liep.
We hielden van het dagelijkse gratis afternoontea-uurtje waar we konden genieten van verse kruidenthee, gemaakt van ter plaatse geteelde kruiden, met warme knapperige kaasrietjes, veel minikoekjes en het dagelijkse assortiment cakes terwijl we luierden bij de open haard en gedrenkt in het uitzicht.
Hoewel het geen volledige afternoon tea is in de traditionele Britse zin (geen sandwiches of scones), was het dagelijkse afternoon tea-uur een geweldige manier om de dag af te breken en te genieten van ontspannen bij de open haard. De talloze koffietafelboeken voedden onze reislust verder met collecties over de beste luxehotels ter wereld en spotlights in verschillende landen.
We verloren uren aan loungen in dit gebied, genietend van de zon van de kamerhoge glazen ramen, thee drinken of Hacienda Inkaterra Urubamba’s beroemde Pisco Sours! Maar dat is waar een ontspannende vakantie om draait, nietwaar?
Hotel Hacienda Inkaterra Urubamba, gelegen tussen de glooiende heuvels van de Heilige Vallei van Peru, is het soort plek waar je gemakkelijk je stress kunt vergeten, maar het is een plek die je niet snel zult vergeten. Het is daarboven met het allerbeste luxe hotels en ik zie het alleen maar verbeteren. Er zijn plannen om ter plaatse een luxe spa te bouwen, en dat was het enige stuk dat volgens mij ontbrak. Ik weet gewoon dat ik deze spectaculaire plek met veel plezier zal herinneren, zelfs als ik grijs en oud ben. Het is het soort plek dat je zou kunnen bedenken en het soort dat je niet snel vergeet!
Hoewel ik geen haast heb, kijk ik er naar uit om op die schommelstoel te zitten en mijn verhalen te vertellen over reizen over de wereld, het zien van de beste luxe hotels en het proberen van al het eten dat ik kan!
Ben je in Hacienda Inkaterra Urubamba geweest? Of ben je wel eens in een hotel geweest waar eten centraal stond? Van welke hotels heb je genoten? Van welke foodiehotels over de hele wereld heb je genoten?
Dit bericht maakt deel uit van het april-thema van Travel Link Up van de ‘plaatsen die we niet uit ons hoofd kunnen krijgen’. Lees deze week andere berichten in hetzelfde thema op Avonturen van een Londense Kiwi, SilverSpoon Londen, Volg je zonneschijn of Laura’s blog De reizen van mevrouw B.
Voor meer informatie over Inkaterra Hacienda Urubamba Hotel, klik op
Ons verblijf in het Inkaterra Hacienda Urubamba hotel werd tegen een mediatarief aangeboden met een van onze nachten op een gratis be & be-basis.
Pin voor later: