Ik was blij te horen dat veel ingrediënten lokaal en duurzaam worden ingekocht, waaronder verse kazen van de lokale producent Milky Whey. Het was bij de kaasbar dat ik de geweldige kennis heb gemaakt met Melkachtige Weiwiens kazen (onderstaand) – Tomme de Kiara, Hispanico, Amber Blue, Tembaga, Opal, Sarawak Pepper, Goat Sarawak, Smoked Gouda en Paprika Lavoush; om er maar een paar te noemen – wedijverde met enkele van de beste Europese kazen die ik heb geproefd.
De ‘gekookt op bestelling tafelmenu‘ was weer een fantastische toevoeging aan een brunch in buffetstijl, vooral de gerechten met foie gras. Mijn persoonlijke favoriet was de beroemde chef-kok Richard? chawanmushi van foie gras (een prachtige manier om de eenvoudige gestoomde eiervlaschotel te verheffen) en gebakken ei met aangebraden foie gras met een klodder kaya jam (Rechtsaf). Ik spoelde het allemaal weg met vers jong kokossap (bovenstaande). Natuurlijk vloeiden de drankjes rijkelijk – mocktails, sappen, cocktails, wijnen en bieren; maar ik was volkomen tevreden met mijn mooie bos kokosnoten.
Het lijkt passend om met een zoete noot te eindigen. De dessertbar was alles waar ik van kon dromen. Er waren natuurlijk klassiekers zoals Maleis- kuih (kleurrijke hapklare kleverige desserts), en er waren ook fantasierijke aanbiedingen: lokale vijgenkaramel cheesecake, pruimen frangipani taart, jackfruit pannacotta en kleine dim sum-vormige chocolaatjes van lokale chocolatier Chocolate Concierge.