Echte authentieke Nikkei-gerechten proberen was een droom die ik al heel lang heb. Ik ontdekte Nikkei-smaken pas een paar jaar geleden en ben sindsdien verslaafd. Het is een gastronomische fusie die snel door Londen is gegaan en, nou ja, ik kan er geen genoeg van krijgen! Peru heeft een grote Japanse bevolking die voor veel culturele invloeden heeft gezorgd in Lima. Nikkei-eten, dat Japanse en Peruaanse smaken en kooktechnieken combineert, is een van de grootste invloeden en heeft onlangs de wereld stormenderhand veroverd.
De pogingen van Londen tot de Nikkei-keuken zijn duidelijk zichtbaar in restaurants, zoals Chotto Matte en Kurobuta, en ze zijn echt behoorlijk goed. Niets kon echter de uitzonderlijke Nikkei-maaltijd overtreffen die ik had in Osaka in Lima, Peru. Het was echt de perfecte combinatie van ongelooflijk eten, foutloze service en een chique omgeving.
Als een van de populairste plekken in de stad straalt Osaka Lima stijl uit. Het is het soort plek dat de moeite waard is om voor te popelen en zowel qua stijl als qua smaak is het serieus goed. Met Peruaanse, Japanse en sommige Chinese gerechten kan het als een warboel worden beschouwd, maar na een hap van het eten ben je een bekeerling!
Na een warm welkom door de gastvrouw bij de receptie en een korte wandeling langs een wenteltrap, namen we plaats aan de strakke marmeren bar, midden in de actie, tegenover de chef-koks.
Bij onze drankjes kwam een amuse van rundvlees in een dun krokant gebakje met oestersaus. Het had een heerlijke smaak en wat bite met hints van sojasaus. Dit werd geserveerd naast verse komkommer die was gebeitst en geserveerd met zwarte en witte sesamzaadjes.
We bestelden een halve portie zalmtiradito, op smaak gebracht met witte truffel, sake en limoenschil. Het was ongelooflijk zacht, perfect vet en smolt gewoon in de mond, een vleugje lente-ui bracht het tot leven en de limoen hield het vers en sneed door de bedwelmende witte truffel. Het was sensationeel en zelfs degenen die sashimi’s uit de weg gaan, zouden dit geweldig vinden.
De Tako al olivo was een geweldige verrassing die warme octopus, een tartaar van zwarte olijven, zachte avocado en furikake-kruiden samenbracht. Ik vond het geweldig dat Osaka niet bang was om een gewaagd menu als dit op het gerecht te zetten en hoewel het zeer klassieke Japanse technieken gebruikte, deden de smaken ons denken aan de Middellandse Zee
We moesten de Nigiri proberen. De Buta was een portie van twee stukken reflecterend glanzend geglazuurde varkenswang op sushirijst met pisco en shoyu. Als je er niet bekend mee bent, is pisco een ongelooflijke Peruaanse likeur, gemaakt van druiven en regelmatig geserveerd in Lima en het grotere Peru. De pisco was hier subtiel en het was serieus hemels. Rijk, zoet, aards alles in één heerlijke hap!
Maki is altijd een van mijn favorieten – ik weet niet of het is omdat ik dol ben op de mix van texturen of dat ik het netter vind eten, maar ik ben er dol op! Vanwege de allergie voor schaaldieren van de Doc, hebben de chef-koks van Osaka Lima de Tigger-maki aangepast, met lokale vis in plaats van garnalen.
Deze ongelooflijke sushi had gefrituurde knapperige vis en zachte, rijpe avocado, gegarneerd met lente-uitjes. Het was ongelooflijk heerlijke maki en echt een van de beste die ik ooit heb gehad. Mijn favoriete onderdeel was de knapperige topping die bestond uit een mengsel van knapperige maïs en gefrituurd gedroogd fruit. Dit gerecht is uitzonderlijk en een absoluut hoogtepunt!
Ons laatste hartige gerecht was een bord met de pittige tonijntartaar maki. Ik hield echt van dit met zijn ongelooflijk frisse tonijnsmaak en bijna peperige nasmaak.
De heerlijk vette tonijn gemarmerd goed met romige, rijpe avocado en een heerlijke tobiko topping die crunch en wat chili-hitte toevoegde.
Ik hield zo veel van al deze gerechten en ik moet nog een betere plek voor sushi voor mij vinden! Aangezien Osaka je de mogelijkheid geeft om alle maki beschikbaar te hebben in een bestelling van 6 stuks in plaats van 10, en dat je kunt kiezen voor halve porties van de tiradito, kun je echt veel gerechten proberen, waardoor het de perfecte plek is om naar binnen te gaan een groep of op een date.
We waren duizelig van geluk na de hoofdgerechten en gingen helemaal los met de Osaka Lima-dessertschotel, de chef-koksselectie van de hoogtepunten van het Osaka-dessertmenu.
Osaka stelde ons niet teleur met de Suspiro Nikkei, een pudding van Amazone-chocolade, zoete dulche de leche-karamelsaus, citroengrasijs en texturen van meringue. Het was hemels, en ik heb zeker meer dan mijn deel hiervan gestolen van de Doc!
De Yuzu Cheesecake combineert citrusijs, graniet van camu-camu met lokaal Amazone-fruit en knapperige granen uit de Andes. Het was zo verfrissend en een perfecte pudding!
De Chocolate Crocante was in feite een ongelooflijke, warme chocoladesoufflé, heerlijk kleverig en geserveerd met een knapperig canihua-koekje en romig groene thee-ijs.
Ik was verheugd om te zien dat Miso Toffee Crumble van Osaka Lima op de dessertschaal was opgenomen, omdat het een van de gerechten is waar ik verdrietig van zou zijn geweest om zonder te vertrekken. Een unieke combinatie van gekarameliseerde kweepeer, knapperige sesamzaadjes, miso butterscotch en vanille-ijs – dit was boeiend en ongebruikelijk en de butterscotch was niet van deze wereld.
Kari Kari Sour – Loempia’s van Aguaymanto en ananas met yoghurtijs waren de perfecte balans tussen zoete en pittige smaken en knapperige en zachte texturen.
Osaka in San Isidro, Lima, is het beste Nikkei-restaurant dat ik tot nu toe heb geprobeerd en ik kan het niet sterk genoeg aanbevelen. De sushi was absoluut voortreffelijk, de warme gerechten creatief en de desserts de perfecte combinatie van verfrissend, zoet en rijk! Service was overal fantastisch en met een erg coole sfeer, het is het soort plek waarvan ik zou willen dat het hier in Londen ook bestond. Als je Peru bezoekt, zet dit dan op je lijst en ga zo snel mogelijk. Je gaat het geweldig vinden!
Osaka is een restaurant dat je moet bezoeken voor elke liefhebber van Nikkei, Japanse of Peruaanse smaken en een restaurant dat je niet mag missen als je Lima bezoekt. Voor boekingsdetails en meer info klik op hier.
Pin voor later: